Ontmoediging voorbeelden

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (RWS) is toonaangevend in het sluiten HOP’s.

Hieronder staat een onvolledige lijst van gesloten HOP’s door RWS:

Keelbos A79
In de zomer van 2002 kreeg deze baan volop aandacht. Rijkswaterstaat had besloten de parkeerplaats af te sluiten! Naar nu blijkt hebben de vele protesten mogen helpen, want na een dag waren de blokkades al weer verdwenen. Waren ze gezwicht voor de dreiging van homo-organisaties met een rechtszaak?
Je vindt deze parkeerplaats aan de A79 van Maastricht richting Heerlen, bij Valkenburg.
Dankzij de inspanningen van (o.a.) Stichting Platform Keelbos heeft de rechter uitspraak gedaan: Het besluit om de parkeerplaats te sluiten is vernietigd echter de gevolgen zijn in stand gehouden(!) zodat ze toch gesloten kon worden.
Deze sluiting was de reden van de oprichting van onze stichting.
Juni 2004: A Pierre Collette wordt er weggelokt en vermoord en een maand later was de parkeerplaats definitief dicht.
https://www.volkskrant.nl/binnenland/-bende-zonder-leider-pleegde-gruwelijke-moord~a677012/

Met het afsluiten van deze HOP wordt juist het anti-homogeweld en agressie beloond en zelfs mogelijk bevorderd!

Ravensbos A79
Rijkswaterstaat had besloten de parkeerplaats af te sluiten! Naar nu blijkt hebben de vele protesten mogen helpen, want na een dag waren de blokkades al weer verdwenen. Waren ze gezwicht voor de dreiging van homo-organisaties met een rechtszaak?
Je vindt deze parkeerplaats aan de A79 van Maastricht richting Heerlen, bij Valkenburg.
Juni 2004: Dankzij de inspanningen van (o.a.) Stichting Platform Keelbos heeft de rechter uitspraak gedaan: Het besluit om de parkeerplaats te sluiten is vernietigd echter de gevolgen zijn in stand gehouden(!) zodat ze toch gesloten kon worden.

Bosberg A27
Eén van de aller drukste banen van Nederland. Activiteiten nagenoeg 24 uur per dag, behalve overdag in het weekend.
Vanaf de parkeerplaats is er een doorgang in het hek (ter hoogte van de zendmast), waarna je in een groot bos komt. Soms moet je erg ver lopen om wat privacy te vinden, tot voorbij het fietspad.
Bovenaan de heuvel en nog een stukje verderop zijn er nog twee doorgangen in het hek.
Moord van Les Strijder op de Bosberg (A27) en veel problemen met potenrammers 2002 zodat deze uiteindelijk gesloten is ondanks het grote maatschappelijk belang!
Bernard Jens:
https://www.youtube.com/watch?v=du_e3SPwHzc&feature=youtu.be&t=479

Met het afsluiten van deze HOP wordt juist het anti-homogeweld en agressie beloond en zelfs mogelijk bevorderd!

Zwarte Hof A2
Zwarte Hof, is minder druk maar wordt ook voor cruising gebruikt. Augustus 2003: Erg druk de laatste tijd maar veel agressie tegen homo’s van enkele mannen. Ze opereren steeds alleen ma November 2003: Let op er komt daar ook een man met een blauw paarse Mitsubishi Galant. Iedereen praat over hem, dat het een rare is. Mei 2004: De man met de Mitsubishi Galant is nog steeds aanwezig en kan erg agressief zijn als hij wordt afgewezen. Door RWS gesloten voor “natuurcompensatie”.

Met het afsluiten van deze HOP wordt juist het anti-homogeweld en agressie beloond en zelfs mogelijk bevorderd!

De Rooijen A2
De Rooijen, net na afrit Kerkdriel. “Aanrader”. Overdag kan het soms wat druk zijn, maar het gebrek aan privacy is voor menigeen reden om te wachten tot het donker wordt. Vooral na zonsondergang kan het er bruisen van de activiteiten. Kijk wel uit bij het afdalen van het talud, want het kan erg glad zijn. Door RWS gesloten voor “natuurcompensatie”.

Aalsterhut A2
Aalsterhut, direct ten zuiden van Eindhoven.
Redelijk druk bezocht, maar ook veel niet-baan-bezoekers.
Officieel gesloten vanwege de aanleg van de achtbaanse ring rond Eindhoven als natuurcompensatie.
Er is bewust gekozen voor een tracé waarbij deze parkeerplaats moest sluiten. Uit politie gegevens hebben wij kunnen opmaken dat deze parkeerplaats was voor vrachtwagenchauffeurs erg veilig was omdat er nauwelijks tot ladingdiefstallen hebben plaatsgevonden, juist vanwege de aanwezigheid van cruisende homo’s!
Dit terwijl de volgende parkeerplaats juist is opgesomd als een van de 20 onveiligste parkeerplaatsen in Nederland.

Heezerhut A2
Tegenover Aalsterhut, direct ten zuiden van Eindhoven.
Was redelijk druk bezocht, maar ook veel niet-baan-bezoekers.

Mollebos A12
A12 tussen Driebergen en Maarn.
Parkeerplaatsen rond 2005 gesloten vanwege “overlast” (lees homo-ontmoetingsplaats) en i.v.m. aanleg van de later geplande bouw van een ecoduct.

De Gender A67
Veldhoven
Deze parkeerplaats is medio 2003 opgeheven.

Elsenerveld A1
Onder het mom van een proef van Rijkswaterstaat zijn Elsenerveld en het aan de overzijde van de snelweg gelegen Friezenveld afgesloten.
In korte tijd ontvingen wij veel klachten over dit “experiment”.
A1 Hengelo >> Deventer, tussen afritten 28 (Rijssen) en 27 (Markelo).
Deze parkeerplaats is ook te bereiken aan de achterzijde via de weg van Rijssen naar Markelo, door direct na het Verkeerscentrum rechts te gaan maar er is een algeheel parkeerverbod ingesteld. Het is hier dus echt afgelopen.

Friezenberg A1
Onder het mom van een proef van Rijkswaterstaat zijn Elsenerveld en het aan de overzijde van de snelweg gelegen Friezenveld afgesloten.
In korte tijd ontvingen wij veel klachten over dit “experiment”.

Rolenhof A326
Parking opgeheven per 1 juli 2003. Activiteiten verplaatsen zich mogelijk naar de carpoolplaats bij die volgende afrit (Grave/Bergharen)
Wijchen – Rolenhof

’t Vaerland A59
Overdag voornamelijk homo, ’s avonds en ’s nachts wel hetero stellen.
Waalwijk >> Oosterhout tussen afrit 36 (Dussen/Sprang-Capelle) en afrit 35 (Waspik).

Als het afsluiten niet mogelijk dan plaatsen ze een hekwerk om de HOP af te sluiten.

De Haere A28
Bij de op en afrit van het gasstation hangen camera’s, mogelijk richting de P. Bezoekers nu van de P worden, zo hebben wij vernomen, aangesproken door de politie. Ook al zitten ze rustig op een bankje of in de auto. Naar verluid krijgen ze van de dames en heren in het blauw te horen dat deze plek niet meer is wat het was. Ik hoorde zelfs van iemand dat hij werd aangesproken omdat hij in het gras zat een boterham te eten. Dat is allemaal gebeurd nadat de HOP achter de P ontoegankelijk is gemaakt en achter het hek is wéér een mountainbike route gerealiseerd juist op een plek dat al jaren een HOP was en zeer bekend in het Veluwe gebied.

Galgenveld A27
Galgenveld is de hele dag door interessant. Erg mooi en groot bosgebied. A27 Richting Breda: Galgenveld na afrit 17 (Oosterhout-Zuid) De parkeerruimte wel eens wat beperkt vanwege vrachtwagens die deze parkeerplaats opzoeken omdat het er veilig parkeren is vanwege de HOP!
Op de foto is duidelijk een van de klaphekken die door Rijkswaterstaat zijn geplaatst te zien.
Rijkswaterstaat heeft de klaphekken die toegang geven tot de daar aanwezige homo-ontmoetingsplaats weggehaald en vervangen door hekwerk achter. Bovendien heeft men ook nog eens camerabewaking aangebracht.
Bij Galgenveld (A27) zijn de HOP-bezoekers als criminelen behandeld door daar camera toezicht gericht tegen de HOP bezoekers te ontplooien door het HOP bezoek te criminaliseren.
WOB antwoord politie criminaliseren HOP gebruikers
lucht foto locatie

Met het afsluiten van deze HOP wordt juist het anti-homogeweld en agressie beloond en zelfs mogelijk bevorderd!

Ginkelse Zand A12
Het hele jaar door wordt er in de bossen achter het parkeerterrein volop gekruist.
In de zomer is er ook een enkele naaktrecreant wat verder het bos in te vinden.
Dit is een van de drukste ontmoetingsplaatsen in de wijde omgeving. Overdag en ’s avonds de moeite waard.
Op maandagavond is het leeravond.
Snelweg A12 Arnhem – Utrecht, tussen de afritten Ede-Oost en Ede ligt het parkeerterrein.
Burgemeester van der Knaap heeft de klaphekken eigendom van Rijkswaterstaat, laten afsluiten met de drogreden om de homo’s te beschermen tegen mogelijk toekomstig anti-homo geweld. Rijkswaterstaat heeft daartegen niets ondernomen en is daardoor mede verantwoordelijk van het belonen van de agressie tegen homo’s.  Rechtszaak om mannenontmoetingsplaats

Met het afsluiten van deze HOP wordt juist het anti-homogeweld en agressie beloond en zelfs mogelijk bevorderd!

Glimmermade A28
Glimmermade, na afrit 37 (Eelde)
Hier wordt vooral in en rondom de auto’s gecruised. Alleen het afwerken gebeurde in het achterliggende bos wat met hekken is afgesloten door Rijkswaterstaat

De Markte A28
Parkeerplaats de Markte: ’t Meertje was al vanaf de snelweg niet meer bereikbaar. Nu staat er een hek waardoor deze voorheen drukke baan geheel niet meer bruikbaar is. A28 Zwolle >> Meppel

à  Of de toegangsmogelijkheid wordt afgesloten na zonsondergang:
De Lanen A6

De Wiel A6

Of er vind grootschalige natuurvernietiging plaats waardoor de HOP in feite ontmanteld wordt. 

Ronduit A1
langs de A1 bij Naarden tussen Naarden en Bussum richting Hilversum.
Bij het beestachtige is er flink gesnoeid. Tevens hebben ze op beide parkeerplaatsen en de aangrenzende bosschages praktisch onmogelijk gemaakt daar te cruisen vanwege het feit dat ze het snoeiafval her en der in de bosschages hebben gedumpt om het cruisen onmogelijk te maken.

Bastion A1
langs de A1 bij Naarden tussen Bussum en Naarden richting Amsterdam
Nu Bastion aan de andere kant. Die parkeerplaats heeft een brede groenstrook waarbij je over een lengte van 150 meter naar beneden kunt lopen en ongestoord te werk kan gaan. Alle snoei afval is  over de hele 150 meter lange strook in de bosschages gedumpt. Overal hebben ze de afgezaagde takken en boomstronken gedumpt ook om het cruisen praktisch onmogelijk te maken om naar beneden te lopen en uit het zicht van anderen je gang te gaan.

Bruggelen A1
Langs de A1 bij Apeldoorn is zo volledig kaalgekapt.
Apeldoorn sodom en gomorra bij a1 plat

Bij de carpoolplaats A1 bij Amersfoort en Bunschoten heeft RWS zelfs het hele bos gekapt om de HOP te kunnen ontmantelen.

Deze lijst heeft niet de pretentie om compleet te zijn maar het geeft wel een overzicht hoe RWS omspringt met HOP’s en RWS heeft hierbij (waarschijnlijk onbedoeld) de agressie tegen HOP bezoekers beloond en zelfs mogelijk bevorderd!

Mocht je nog een aanvulling weten dan horen wij het graag.

Ps. door al deze sluitingen is er tevens een tekort aan parkeerplaatsen ontstaan, zodat vrachtwagens regelmatig op vluchtstroken moeten parkeren, het geen het wegverkeer direct in gevaar brengt.