Barnaby Savage

Kruysen: ontmoeting in een oogopslag 

PRIDE 2023

Met veel plezier en trots nodigen wij jullie mede namens onze woordvoerder Barnaby Savage en Roísín Douglas uit voor de open studio van het project ‘Cruise Verhalen’ bij het Volkshotel in Amsterdam tijdens de PRIDE 2023.
De afgelopen twee weken hebben we de eerste stappen gezet richting het archiveren en het kenbaar maken van verhalen en ervaringen van cruisers in Amsterdam. We hebben verschillende cruisers tussen de leeftijd van 24 – 75 jaar geïnterviewd en hun ervaringen auditief opgenomen.
Tijdens deze open studio presenteren wij de work in progress, aan de hand van een kaart van de stad, eigen beeldmateriaal, archiefmateriaal en audiofragmenten.
Kom je ook? 
Waar: Volkshotel Adres: Wibautstraat 150 Tijden: 11:00 – 14:00 uur
We kijken ontzettend uit naar je komst!
Wil je laten weten of je er bij bent? 

Gedurende deze periode zal hij werken aan ‘Cruise Verhalen’, een auditieve & visuele kaart van Amsterdam die de voormalige gay cruiseplekken die de stad had belicht en de verhalen deelt die ze herbergen. Tijdens zijn residentie zal hij (in samenwerking met Roísín Douglas) individuen interviewen om hun persoonlijke cruiseverhalen te delen. Een selectie van deze verhalen wordt tijdens de residency aan de kaart toegevoegd en bezoekers krijgen de kans om te leren hoe de openbare ruimte op onverwachte manieren wordt gebruikt. Van korte seksuele ontmoetingen tot levenslange vriendschappen, de verhalen raken overkoepelende thema’s als verbondenheid, intimiteit, seksuele vrijheid en vriendschap.

Heeft u een cruiseverhaal dat u wilt delen? Neem contact op met Barnaby via cruiseverhalen@gmail.com en laat hem weten over welke plekken in Amsterdam jij iets wilt delen. Wil je anoniem blijven? Dat kan, er zijn verschillende mogelijkheden om uw anonimiteit te waarborgen. Alle correspondentie via e-mail is vertrouwelijk en wordt alleen gelezen door Barnaby.

Cruise Verhalen is een work in progress en maakt deel uit van
Kruysen: ontmoeting in een oogopslag’.
Het project wordt ondersteund door:
Club Church, Bob Angelo Fonds, Buro Curious en Omroep Zwart.