Over ons

Stichting Platform Keelbos (SPK) is opgericht vanwege het besluit van Rijkswaterstaat om de parkeerplaatsen langs de A79 – Keelbos en Ravensbos – te sluiten. De parkeerplaatsen waren daar een zeer belangrijke sociale ontmoetingsplekken (voor met name voor homoseksuelen en werd daarom ook wel homo-ontmoetingsplaatsen genoemd), in de regio van het Heuvelland in Limburg.

In het voorjaar 2003 namen Anthony Mathijsen en Nick Ludwiczak het initiatief en haalden enkele honderden bezwaren op tegen deze voorgenomen sluiting van die parkeerplaatsen in het Limburgse Heuvelland, en daardoor had deze actie volledig steun van de bezoekers. Tegelijkertijd kwamen er nog geen tien bezwaren binnen tegen de voorgenomen sluiting van parkeerplaats aan de A2 bij Maastricht ter hoogte van Meerssen.

Doordat Rijkswaterstaat bij het voorbereidingsbesluit naast de parkeerplaatsen aan de A79 (Rijksweg 79) óók een parkeerplaats aan de A2 wilde sluiten, die niet als homo-ontmoetingsplaats in gebruik was , handelde ze daarmee in eerste instantie conform het gelijkheidsbeginsel. Echter met het door zetten met het sluiten van alleen de parkeerplaatsen bij de A79 en tegelijkertijd parkeerplaats aan de A2 toch open te laten, handelde Rijkswaterstaat uiteindelijk tegen het gelijkheidsbeginsel. Dit was de directe aanleiding van de oprichting van Stichting Platform Keelbos, welk uitgroeide tot een belangenorganisatie voor Homo-ontmoetingsplaatsen.